PARTENERIAT EDUCATIONAL
SCOALA- PRIMARIE– FAMILIE
“FIECARE COPIL PE CARE ÎL INSTRUIM ESTE UN OM DĂRUIT SOCIETĂŢII”
(N. IORGA)
Educatia este cea care desavarseste fiinta umana, educatia pe care copilul o primeste in familie, in scoala si de la comunitate. Aspiratiile, rezultatele si sprijinul social si familial constituie trei aspecte ale unei interactiuni dinamice intre copilul individual si cercul sau imediat.
Este un parteneriat initiat de Primarul orasului Techirghiol in scopul cresterii calitatii sistemului educational in orasul nostru, un sistem educational modern bazat pe munca, performanta si onestitate.
PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL ISI ASUMA SA REALIZEAZE SI SA SUSTINA URMATOARELE ACTIUNI:
1. Modernizarea cladirii Liceului Teoretic ,,Emil Racovita-’’ investitii realizate in cadrul proiectului cu finantare europeana,,Cresterea si eficientei energetice a cladirii Liceului Emil Racovita,, proiect in valoare de 2.911.732 lei avand termen de finalizare 28.02.2021
2. Modernizarea bazei sportive prin construirea unui teren de sport acoperit .
3. Sustinerea in continuarea a bazei materiale prin subventionarea lucrarilor de intretinere a cladirii, achizitionarea de mobilier si dotari noi.
4. Sporirea sigurantei elevilor si diminuarea actiunilor delicvente din curtea scolii si imprejurimi prin implicarea permanenta a politistilor locali in parteneriat cu politisti din cadrul MAI si alte structure de paza si protectie .
5. Reducerea riscului de abandon scolar. Copii si tinerii din familiile defavorizate vor fi încurajaţi să urmeze cursurile şi să nu abandoneze şcoala in cadrul programului social:”O sansa la educatie,o sansa la o viata mai buna”
6.Recunoaşterea muncii dascalilor, a contributiei la punerea în valoare şi promovarea ideilor bune pe care le aplică la clasă prin acordarea de premii.
7. Acordarea de premii de excelenta elevilor cu rezultate deosebite la invatatura, sport, arta.
PROPUNEM CA OBIECTIVE PRIORITARE ALE PARTENERIATULUI URMATOARELE:
1. Servicii educaționale de calitate, la nivelul standardelor solicitate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, pentru fiecare nivel de studiu/ciclu de școlarizare;
2. Sa se asigure un sistem transparent de evaluare a elevului, care să pună în evidență evoluția acestuia, precum și măsurile concrete care se iau pentru remedierea dificultăților de învățare;
3. Sa se asigure securitatea și siguranța elevilor pe perioada prezenței acestora în spațiul de invatamant (săli de curs; curtea școlii etc.)
4. Implicarea familiei în elaborarea unei strategii personalizate de optimizare a rezultatelor şcolare ale elevului;
Un real PARTENERIAT între ŞCOALĂ -PRIMARIE – FAMILIE nu este cel înscris pe o coală de hârtie semnat de părinte, director, primar. Este relaţia activă de implicare şi de o parte şi de cealaltă, este succesul şi eşecul, este zbaterea şi rezultatul din care beneficiarul este COPILUL.
Primaria si Consiliul Local se vor implica in mod direct si eficient in asigurarea tuturor resurselor materiale necesare desfasurarii unui invatamant in conditii optime iar, impreuna cu parintii si cadrele didactice, sa reusim ca invatamantul primar si liceal din orasul nostru sa redevina ceea ce a fost: un invatamant de inalta calitate cu absolventi capabili sa obtina rezultate meritorii la toate examenele scolare.